Oda - Schpindel' Love At First Sight ( Afterglow Get Off A My Cload og Schpindel' Ballroom Blitz)

Oppdrett og avl

Mitt navn er Trine. Jeg har drevet mer eller mindre aktivt med hund nesten hele livet. Jeg fikk min første hund da jeg var 20 år. Interessen var stor lenge før det, men siden jeg vokste opp i blokk i Oslo, var det ikke noen mulighet for hund, før jeg flyttet hjemmefra. Min første hund var en border collie og etterhvert fikk jeg i tillegg en engelsk setter. Siden har jeg delt hus med både dachs, elghund og diverse eventyr-blandinger. De siste 30 årene har jeg hatt mer enn en hund hele tiden.

Det var datteren min Mari, som kjøpte vår første dvergpuddel.   Han kom fra Trøgstad, fra kennel Sicilka, og fikk navnet Sicilkas Very Special - til daglig Ruffen.   Jeg var i utgangspunktet ikke spesiellt interessert i pudler, men det forandret seg fort da Ruffen kom i hus. Han imponerte fra første stund, med et strålende humør og stort pågangsmot. Sånn ble puddelspiren sådd, og ønsket om en storpuddel ble mer og mer påtrengende.

Høsten 2003 så jeg Øivind dypt inn i øynene og sa; "Hør nå her"....... og sånn kom Oda inn i livet vårt.   Hun ble født i romjula, og da Anne Stine ringte for å fortelle meg at jeg kunne få en tispevalp, tok det ifølge Øivind ca ett år før jeg kom til meg selv!
Siden har det gått slag i slag med kennelnavn, utstillinger og valpekull.

Jeg har også alltid hatt stor fasinasjon av mynderasene. I hele min ungdom var jeg så heldig å få trene galopphester på fritiden, så til sammenligning må det være noe med stor fart og ynde som tiltrekker.  I 2013 var jeg så heldig å få sjansen til å kjøpe min første whippet. Hun kommer fra Trondheim og kennel Oscarberg. Det valget har jeg aldri angret på. Whippeten er kommet for å bli, og nå er jeg den heldige eier av 4 whippet og 1 afghaner pluss 2 storpudler. Pudlene bor ikke lenger hjemme, men har fått sine fantastiske foreverhjem, og lever det gode liv der.


Jeg har deltatt på 2 instruktørkurs i lydighet i regi av Forsvarets hundeskole ved Major Gimre, gått på utallige lydighetskurs/agilitykurs/sporkurs med diverse hunder, vært leder i AOH's lydighetsgruppe en periode, har vært instruktør i lydighet flere år, har tatt NKK's Trinn I kurs i lydighet. Har gjennomført NKK's Oppdretterskole Trinn 1 og Trinn 2.  Har vært styremedlem i NKK Agder i 7 år, med hovedansvar for NKK's årlige internasjonale utstilling. Ellers har jeg lest endel bøker om forskjellige emner: Hundepsykologi, klikkertrening, oppdrett, avl og utstilling, og er levende opptatt av hund i alle former.
 BEMERK DEG VIKTIGHETEN AV Å KJØPE FRA SERIØS OPPDRETTER:

Seriøse oppdrettere har premierte avlsdyr, slik at de bevisst avler på individer som er rasetypiske ift rasestandarden.
Seriøse oppdrettere har testet sine avlsdyr for de arvelige lidelser som kan forekomme hos rasen og bruker kun friske, godkjente hunder i avl!
Seriøse oppdrettere kjenner til sine hunders stamtavle og når parrings-partner velges, er det på bakgrunn av kunnskap om individenes gemytt, helse og eksteriør!
Seriøse oppdrettere bruker mye tid, energi og penger på oppdrettet sitt og det er et brennende engasjement for å fremme rasen som er drivkraften bak oppdrettet. En seriøs oppdretter vil til enhver tid, gjennom hele hundens liv, gi deg all nødvendig hjelp, råd og veiledning basert på bred kunnskap og erfaring!

Jeg tar sterk avstand fra all planlagt blandingsavl, og spesielt "doodles", "designer" , "Copper" og "poo" blandingene, som avles frem på bakgrunn av ren profitt, og hvor puddelrasen er innblandet.